У Німеччині штучний інтелект замінить редакторів у газеті Bild - очікуються сотні звільнень

Популярний німецький таблоїд Bild, найбільш продавана газета в Європі, планує замінити низку редакційних вакансій штучним інтелектом (ШІ), що призведе до сотень звільнень. Про це йдеться електронному листі співробітникам від компанії-власника Bild - Axel Springer Verlag, передають Патріоти України.

Замінивши частину редакторів штучним інтелектом видання планує зекономити 100 мільйонів євро."На жаль, ми змушені розлучитися з колегами, які мають завдання, що у цифровому світі виконуються штучним інтелектом та/або автоматизованими процесами", — сказано в електронному листі.

Також у листі зазначається, що "посади редакторів, персоналу друкованого виробництва, підредакторів, коректорів і фоторедакторів більше не будуть такими, як зараз".

Асоціація журналістів Німеччини (DJV) розкритикувала плани власників видання. Цей крок назвали "несумлінним, антисоціальним по відношенню до співробітників" і "безглуздим з економічної точки зору". У лютому цього року головний виконавчий директор Axel Springer SE Матіас Депфнер заявляв, що його видання прагне стати "суто цифровою медіакомпанією". За його словами, штучний інтелект незабаром змінить "агрегацію інформації" і виживуть лише ті видавці, які зможуть створити "найкращий оригінальний контент".

ChatGPT: що відомо про штучний інтелект

Інструменти штучного інтелекту, такі як ChatGPT, можуть генерувати дуже складний текст із простих підказок користувача, створюючи будь-що — від есе та заяв про роботу до віршів і творів художньої літератури. Але його відповіді іноді є неточними або навіть сфабрикованими. Чатбот ChatGPT, заснований на нейромережевій мовній моделі GPT-3.5 запустили 30 листопада 2022 року.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...