У нього є дружина і малолітній син: Журналісти ідентифікували одного з окупантів, який знущався з українських полонених на Харківщині

Журналісти "Суспільного" ідентифікували одного з росіян, який знущався з українських військовополонених та отримали від нього підтвердження, що це саме він на відео.

Журналісти редакції розслідувань "Суспільного" встановили росіянина, який знімав відео катувань з українських військовополонених. Це 32-річний Олексій Леонідович Кіпрін з позивним "Барс" із Санкт-Петербурга. У нього є дружина Наталія і малолітній син.

Журналісти зазначили, що у соцмережах чоловік публікує свої фото у військовій формі та зазначає, що він "на сторожі Русі з 2014 року". Також він служив у так званій міліції ЛНР.

За інформацією джерел "Суспільного", наразі Кіпрін — у штурмовій групі "Шторм" 153-го танкового полку 47-ї гвардійської танкової дивізії 1-ї танкової армії.

Розслідувачі написали росіянину в WhatsApp, щоб отримати підтвердження, що це він на відео.

"Чоловік, думаючи, що листується з російською пропагандисткою, написав: "Гімн співали погано. Запотиличників надавали і у табір військовополонених передали. Зазвичай під час зачистки немає часу своїх евакуювати, тут полонені"."

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...