У нього лишилася маленька дитина: В Україні загинув американець, який боровся проти російських окупантів на боці ЗСУ

Колишній морський піхотинець США, 22-річний Віллі Джозеф Кансел загинув у боях з окупантами. Американець прибув до України, щоб боротися з російським вторгненням, 12-13 березня через польський кордон. Смерть військового CNN підтвердили члени родини Канселя, передають Патріоти України.

Трагедія сталася 25 квітня. Матір загиблого, Ребека Кабрера, розповіла, що тіло її сина поки що не знайдене. Сослуживці намагаються його забрати, щоб перевезти до Сполучених Штатів.Американець хотів стати пліч-о-пліч з українськими захисниками, бо вірив у те, за що бореться Україна, зазначила його мама.

"Він хотів приєднатися, щоб стримати це там, щоб воно не прийшло сюди, і щоб, можливо, нашим американським солдатам не довелося втручатися", – сказала жінка.

Громадянин США працював із приватною військовою компанією, куди записався на додаток до своєї постійної роботи офіцером виправної установи в Теннессі незадовго до того, як наприкінці лютого вибухнула війна в Україні. У Канселя залишилися 7-місячна дитина та дружина. "Він завжди ставив усіх вище за себе", – додала Кабрера.

Військовий був родом з округу Оріндж, штат Нью-Йорк. За словами його мами, він завжди всіх смішив і заспокоював, "був людиною, яка вставала, коли всі інші відступали".

Представник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки заявив, що відомство "обізнане про ці повідомлення й уважно слідкує за ситуацією".

"Із міркувань конфіденційності ми не маємо подальших коментарів. Ми ще раз повторюємо, що громадяни США не повинні їздити до України у зв'язку з активним збройним конфліктом і вирахуванням громадян США в Україні російськими силовиками", – сказав чиновник.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...