У Норвегії подав сигнал SOS російський криголам: "Росморрічфлот" заявив, що сталася помилка

На допомогу криголаму вилітав вертоліт і виходив рятувальний буксир.

Сьогодні вранці російський криголам "Тор" подав сигнал SOS у районі західного узбережжя Норвегії. Про це повідомляє видання Aftenposten, передають Патріоти України.

Головний рятувальний центр Південної Норвегії повідомили про інцидент сьогодні о 6.36. На борту судна перебуває 33 людини. За даними видання, у районі, звідки надійшов сигнал лиха, фіксують шторм.

Екіпаж судна чекав на допомогу в буксируванні, проте незабаром відновив прохідність криголама і від допомоги відмовився, пише видання. До 9.15 ситуацію оцінювали як спокійну. Рятувальний вертоліт усе-таки прибув на позицію російського криголама і був у районі НП приблизно півтори години, на допомогу вирушили рятувальні буксири, проте згодом вони повернулися на базу.

У прес-службі "Росморрічфлоту" виданню РБК повідомили, що російський криголам біля берегів Норвегії подав сигнал про допомогу помилково. "Під час шторму частину обладнання було знеструмлено. Після увімкнення в ефір пішов помилковий сигнал. Із ними все добре", – зазначили у відомстві. "Тор" прямував із Санкт-Петербурга в Ямало-Ненецький автономний округ.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...