У Парижі помер всесвітньовідомий кінорежисер (фото)

Жан-Клод Бріссо

У суботу, 11 травня, в Парижі помер всесвітньовідомий французький кінорежисер Жан-Клод Бріссо. Близько одного з найяскравіших представників європейського кінематографа повідомили, що він помер в лікарні після тривалої хвороби. Бріссо було 74 роки, зазначають Патріоти України.

Жан-Клод Бріссо народився 17 липня 1944 року в Парижі. Працював учителем французької мови в школі в неблагополучному районі. У 1975 році зняв аматорський фільм на звичайну відеокамеру. Картину побачив відомий режисер Ерік Ромер. Він зацікавився роботою простого шкільного вчителя і допоміг йому зробити два проекти для телебачення. Один з них - «Життя, як воно є» - мав успіх.

У 1983 році Бріссо зняв свій перший повнометражний фільм. «Жорстока гра» отримала позитивні відгуки критиків, але в прокаті провалилася. Тільки в 1988 році екранізація роману Вільяма Фолкнера «Шум і лють», зроблена режисером, дозволила Жан-Клоду залишити роботу шкільного вчителя і повністю присвятити себе кінематографу.

У 1989 році вийшов його фільм «Біле весілля» з Ванессою Параді і Бруно Кремером. Ця драма мала комерційний успіх. Параді отримала премію «Сезар» як найбільш багатообіцяюча французька актриса.

Ванесса Параді у фільмі "Біле весілля"

Бріссо отримав дві нагороди Каннського кінофестивалю - в 1988 році за фільм «Шум і лють» (Спеціальний приз молодіжного журі) і в 2003 році Премію французької культури за стрічку «Таємні пристрасті».
У 2012 році фільм Бріссо "Дівчина з нізвідки» став переможцем 64-го кінофестивалю в Локарно (Швейцарія). Картина удостоїлася головного призу «Золотий леопард».
Pomer vsesvitnʹo vidomyy frantsuzʹkyy kinorezhyser (foto)

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...