Будь-яке застілля в СРСР не обходилося без гарячих м'ясних страв, які вміла готувати кожна господиня. Варто зазначити, деякі з них готують і в наш час, наприклад, котлети, тефтелі, а також м'ясо по-французьки. Патріоти України пропонують вашій увазі перелік з 3 найпопулярніших гарячих страв, які були на столі на кожному радянському гулянні.
Головними інгредієнтами у цій страві були: свиняча м'якоть, томатна паста, борошно та цибуля. Готувався гуляш елементарно, а саме – м'ясо різали, смажили до золотистості, додавали цибулю, спеції та томатну пасту. На окремій сковороді обсмажували борошно та додавали до м'яса, тушкували та смачна страва готова.
2. М'ясо по-французьки
Ця страва готувалася та готується ще простіше від гуляша. Достатньо лише кількох простих інгредієнтів: свинини, спецій, цибулі, картоплі (ананасів), майонезу та часнику. Щоб страва вийшла смачною вдалою, достатньо було – трохи відбити м'ясо, підсмажити його. З майонезу з цибулею та водою готували соус. На дно форми укладали нарізану картоплю, зверху м'ясо, соус і відправляли на 30 хвилин при 180°С в духовку.
3. Котлета по-київськи
Цю дуже смачну страву готують й в наш час. Адже по-перше – вона дуже просто та швидко готується, по-друге – виходить дужу смачною та ароматною.
Головним інгредієнтом популярної страви були: куряче м'ясо, вершкове масло та смачне панірування.
Котлети по-київськи за рецептом Володимира Ярославського, яким кулінар поділився в Instagram
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. З хліба зробіть сухарі та за допомогою блендера подрібніть його.
2. Помийте філе, обов'язково відокремте прожилки, зріжте плоскі частини. Розділіть філе та добре відбийте.
3. Помийте та подрібніть кріп.
4. Розріжте вершкове масло на частини й покладіть у філе, присипте кропом та зверніть рулетиком.
5. Перекладіть готові котлети в морозилку на деякий час, щоб вони застигли.
6. Панірування: змішайте яйця з водою й добре збийте.
7. Підморожені котлети паніруйте спочатку в борошні, потім в яйцях, сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.
8. Добре їх обсмажте.
"Доготувати котлети можна в духовці, поки на поверхні не з'являться бульбашки масла, – це означає, що масло всередині закипіло, й котлета готова", – радить кулінар.
Сара Перрі з Уельсу стала щасливою власницею сучасного будинку в сільській місцевості після перемоги в розіграші лотереї Omaze. Новий будинок із трьома спальнями та двома ванними кімнатами розташований у мальовничому графстві Поуїс і коштує близько 500...
Житель міста Полонне на Хмельниччині пропонував військовослужбовцям територіального центру комплектування $200, щоб відкупитися від мобілізації. Однак після відмови – застосував сльозогінний газ. Про це повідомила пресслужба Хмельницького обласного ТЦК...