У переліку є котлета по-київськи: Які гарячі м'ясні страви були найпопулярнішими в СРСР

Будь-яке застілля в СРСР не обходилося без гарячих м'ясних страв, які вміла готувати кожна господиня. Варто зазначити, деякі з них готують і в наш час, наприклад, котлети, тефтелі, а також м'ясо по-французьки. Патріоти України пропонують вашій увазі перелік з 3 найпопулярніших гарячих страв, які були на столі на кожному радянському гулянні.

1. Гуляш з підливою

Головними інгредієнтами у цій страві були: свиняча м'якоть, томатна паста, борошно та цибуля. Готувався гуляш елементарно, а саме – м'ясо різали, смажили до золотистості, додавали цибулю, спеції та томатну пасту. На окремій сковороді обсмажували борошно та додавали до м'яса, тушкували та смачна страва готова.

2. М'ясо по-французьки

Ця страва готувалася та готується ще простіше від гуляша. Достатньо лише кількох простих інгредієнтів: свинини, спецій, цибулі, картоплі (ананасів), майонезу та часнику. Щоб страва вийшла смачною вдалою, достатньо було – трохи відбити м'ясо, підсмажити його. З майонезу з цибулею та водою готували соус. На дно форми укладали нарізану картоплю, зверху м'ясо, соус і відправляли на 30 хвилин при 180°С в духовку.

3. Котлета по-київськи

Цю дуже смачну страву готують й в наш час. Адже по-перше – вона дуже просто та швидко готується, по-друге – виходить дужу смачною та ароматною.

Головним інгредієнтом популярної страви були: куряче м'ясо, вершкове масло та смачне панірування.

Котлети по-київськи за рецептом Володимира Ярославського, яким кулінар поділився в Instagram

Інгредієнти:

  • філе – 60-80
  • вершкове масло – 15 г
  • зелень –2 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 1-2 ст. л.
  • олія для фритюру

Спосіб приготування:

1. З хліба зробіть сухарі та за допомогою блендера подрібніть його.

2. Помийте філе, обов'язково відокремте прожилки, зріжте плоскі частини. Розділіть філе та добре відбийте.

3. Помийте та подрібніть кріп.

4. Розріжте вершкове масло на частини й покладіть у філе, присипте кропом та зверніть рулетиком.

5. Перекладіть готові котлети в морозилку на деякий час, щоб вони застигли.

6. Панірування: змішайте яйця з водою й добре збийте.

7. Підморожені котлети паніруйте спочатку в борошні, потім в яйцях, сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.

8. Добре їх обсмажте.

"Доготувати котлети можна в духовці, поки на поверхні не з'являться бульбашки масла, – це означає, що масло всередині закипіло, й котлета готова", – радить кулінар.

Джерело: Обозреватель

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...