"У перерві між бойовими чергуваннями": Професор УжНУ з окопів читає лекції студентам (фото)

Мережу облетіла фотографія, де професор Ужгородського національного університету Федір Шандор читає студентам лекцію просто з окопу. 24 лютого педагог пішов на передову, аби захищати Україну зі зброєю в руках, проте викладацьку діяльність кидати не став. Він домовився з командуванням та товаришами по службі про певний графік, який дозволяє йому поєднувати військову справу та пари на двох факультетах. Знімок воїна в обмундируванні з підручниками та телефоном опублікував його товариш зі зброї Віктор Щадей на особистій сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Інтернет-користувачі залишилися в захваті від мужності, завзятості та ентузіазму Федора Федоровича. "У перерві між бойовими чергуваннями професор УжНУ читає лекцію з туризмознавства своїм студентам. Як і у мирному житті, Шандор постійно в русі, на зв'язку з активними закарпатцями, які допомагають нашим військовим. Ну а лекції студентам – це святе, їх пропускати не можна У перший же день війни Федір Федорович прийшов у військкомат і несе службу в батальйоні тероборони. Зараз він на Сході України. Служимо з Шандором в одному відділенні", – підписав вірусний кадр Щадей.

Як розповів сам викладач Медіацентру "УжНУ", за весь час служби він жодного разу не пропустив онлайн-зустрічі зі студентами. Звуки обстрілів та вибухів роботі не заважають.

"Кожен понеділок і вівторок у мене пара о 8-й ранку – жодної я не пропустив. Завжди віддаю перевагу ранковим заняттям: вичитав, а потім є час на іншу роботу... Якщо стріляє десь на фоні, то на пару це особливо не впливає. Звук такий, як трактор ходить. Пари я проводжу завжди біля бліндажа. От щойно був обстріл, а ми вичитували помилки в модулях. Перейшов у бліндаж і продовжив читати лекцію", – поділився професор.

Щоб викладання не заважало військовій справі та навпаки, Федір Шандор домовився про індивідуальний графік бойових чергувань. Військові знають, що їхній колега по зброї проводить пари, тому ставляться до ситуації з розумінням.

"Бойове чергування триває добу і кожні чотири години потрібно бути на позиції. Тобто 4 години чергуєш, тоді 4 відпочиваєш. Коли у мене пара, я чергую вночі, а одразу після чергування вранці проводжу пару. Крім того, в інші дні займаюся облаштуванням побуту, копаю траншеї", – прокоментував педагог-воїн.

Федір Федорович наголосив, що він та інші бійці "воюють за освічену націю", тому для нього кинути навчання було б гріхом. У мережі зазначили, що такі люди, як Шандор, надихають на роботу та надають впевненості, що українці – неймовірна нація.

"Дуже його поважаю! Мій кумир", "Боже, бережи цю людину", "Неймовірно цікава та освічена людина", – писали коментатори під знімком.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...