Стала епіцентром: У Почаївській лаврі запідозрили великий спалах коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров'я України стверджують, що у Почаївській лаврі міг статися спалах коронавірусу, при цьому її настоятель відмовився співпрацювати з уповноваженими органами. Про це заявила головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук під час засідання оперативного штабу, передають Патріоти України.

За її словами, у місцевого священика дружина працює в лікарні, і він міг стати джерелом зараження COVID-19 під час служінь в хорі у храмі. Таким чином вірус міг бути переданий декільком десяткам осіб.

"У нас виникла ситуація по Шумському району, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, так як священик, який бере участь в хорі в Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером в Шумській лікарні. Головний лікар у нас позитивний і багато лікарів. Був 21 позитивний результат, а всього по Шумську - 26", - сказала вона.

Також лікар уточнила, що той же священик міг заразити коронавірусом прихожан православних храмів в Рівному. "З'ясувалося, що з цим священиком і хором у Почаївській лаврі пов'язаний спалах і в Дубенському районі Рівненської області. Там теж багато позитивних ", - розповіла Оксана Чайчук.

За її словами, поки міська влада Почаєва не йде на контакт зі слідством, також блокують роботу лікарів священики церков. Вона уточнила, що через це масштаб спалаху може різко збільшитися.

Раніше зі зверненням про зараження коронавірусом 8 громадян Молдови у цій Лаврі написав до Кабміну України посол цієї країни, тому ситуація знаходиться на контролі у прем'єр-міністра. Губернатор Тернопільської області Володимир Труш закликав Лавру піти на контакт зі слідством, оскільки, як він заявив "закінчилися жарти і закінчилися ігри". У той же час у пабліку "Шумщина православна" опублікували заяву, що санітарний лікар Оксана Чайчук бреше і закликали її притягнути до кримінальної відповідальності.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...