У поліції розповіли про новий антирекорд: В Україні почастішали випадки "п'яних" ДТП

За даними патрульної поліції, в Україні значно збільшилась кількість автомобільних аварій, учасниками яких були водії у стані алкогольного сп'яніння. Про це у середу, 1 травня, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

"На жаль, минулого року в нас був антирекорд... 151 тисяча матеріалів за зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. За чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику – вже зафіксували майже 50 тисяч випадків керування автомобілем у стані сп'яніння", – розповів Білошицький.

Він додав, що цьогорічні цифри перевищили показники за аналогічний період минулого року.

"Це одне з найсерйозніших порушень адмінкодексу. І серйозна відповідальність. Суди ухвалюють рішення і щодо позбавлення права водіння, і щодо стягнення високих штрафів", – зауважив Білошицький.

Заступник начальника патрульної поліції пояснив, що є кілька причин, через які збільшилася кількість "п'яних" ДТП.

"Насправді є кілька аспектів, які можуть впливати на це. І ситуація загалом у країні, і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль з боку поліції за цим видом правопорушення", – сказав він.

Олексій Білошицький також повідомив, що влада розглядає питання врегулювання на законодавчому рівні роботи "пунктів тверезості", тобто мобільних постів патрульної поліції, які матимуть повноваження раптово зупинити будь-який транспортний засіб і перевірити водія на наявність алкоголю в організмі.

Міноборони переглянуло меню для військових: Ось які продукти залишаться в минулому

середа, 15 травень 2024, 18:58

Міністерство оборони України змінило правила годування військових – з каталогу прибрали деякі продукти, але водночас меню суттєво доповнили. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. «Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансов...

Мобілізація по-новому: Названо хвороби очей, з якими не візьмуть на службу

середа, 15 травень 2024, 18:48

Одним із ключових нововведень закону про мобілізацію став оновлений список вад зору, з якими не беруть на службу в армії. Далі розглянемо всі хвороби очей, з якими не беруть до ЗСУ. Новим законом про мобілізацію скасовано статус обмежено придатного до ...