"У полон не здамося, але ситуація критична": Командири морпіхів та "Азову" розповіли, що відбувається у Маріуполі

Українські морпіхи та бійці полку "Азов", що тримають оборону в Маріуполі на території заводу "Азовсталь", розповіли, як тримаються захисники міста під безперервними артилерійськими та авіаційними ударами. Вони зазначили, що ситуація критична, кількість поранених зростає, а допомогти їм медики не мають можливості, передають Патріоти України.

При цьому здаватися на милість ворога ніхто з оборонців Маріуполя не збирається. Що розповідають командир морпіхів Сергій Волинський та заступник командира "Азова" Святослав Паламар про ситуацію у місті, переповів журналіст Левко Стек.

Наразі, кажуть захисники, ворог не припиняє спроб штурмувати "Азовсталь" і практично безперервно б'є по комбінату з артилерії та скидає авіабомби.

"Ситуація критична. Не хочу рахувати дні, але ситуація критична. Дуже великий брак боєприпасів, зброї, їстівних припасів, води. Зараз поранених в районі півтисячі бійців. Медикаментів майже немає. Медична допомога, яка надається, вона несуттєва. Вони потребують нормального медичного забезпечення. Багато хлопців потребують операцій. Вони у підвальних сирих приміщеннях гниють. Рани не загоюються, обробляти їх нічим", – каже командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина").

Разом із військовими на "Азовсталі" – тисячі мирних жителів, які теж отримують поранення та гинуть. За словами першого командира "Азову" Андрія Білецького, достеменно відомо про понад 2 тисячі цивільних на території комбінату. Скільки їх ще ховається у не сполучених між собою бункерах, підземеллях та капітальних спорудах – не знає ніхто. Часом людей вдається розшукати, коли вже надто пізно і їм нічим не можна допомогти.

При цьому українські воїни відмовляються складати зброю на вимогу окупантів. Вони кажуть: вийдуть з позицій лише під гарантії безпеки від третьої країни.

"Які вони можуть висувати вимоги і які вони можуть висувати гарантії – це просто нісенітниця якась. І тим паче, ми не раз наголошували на тому, що в полон ми здаватися не збираємося! Наша головна мета: перше – це евакуація цивільних із заводу, друге – це наші поранені та вбиті й усі інші хлопці, яких треба доправити на контрольовану територію України. Але це повинно бути з особистою зброєю і має бути третя сторона, яка могла б гарантувати безпеку нашим військовим. Ми не хочемо, щоб наших поранених розстріляли, вбили, закатували", – розповів заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...