У Польщі дорогою до України вкрали американські боєприпаси, які призначались ЗСУ

Wieliczka. Miejsce znalezienia ponad 700 sztuk amunicji

Зафіксовано крадіжку боєприпасів зі спеціального потяга на залізничній станції у Венглінці поблизу Згожельца (Нижня Сілезія). Зі стаціонарного складу зникли чотири ящики американських боєприпасів, які мали відправляти в Україну. Потягом керували американські солдати.

Чотири ящики з боєприпасами, що належали американській армії і що прямували на війну в Україну, зникнули з вагона поїзда на території Польщі. Про це повідомило tvn24.pl.

За інформацією видання, потяг стояв на залізничній станції у Венглінці поблизу Згожельца, що неподалік кордону з Німеччиною. На місце викликали поліцію та почали пошуки. Згодом правоохоронці повідомили про виявлення викрадених боєприпасів.

"Поліцейські з Пенська в Старому Венглінці поблизу Згожелеця виявили та вилучили 4 ящики з боєприпасами, викрадені зі спецпотяга. На даний момент нестачі боєприпасів немає", – йдеться у Twitter польської поліції.

Окружна прокуратура в Єленій Гурі повідомила, що у зв'язку з інцидентом затримано трьох осіб. "Обставини інциденту, який стався на залізничній станції у Венглінці, є предметом провадження, яке веде окружна прокуратура в Єленій Гурі, - ідеться у повідомленні речника окружної прокуратури. - Провадження ведеться, зокрема, щодо крадіжки зі проникненням у транспортний вагон. Крадіжку зі зломом виявили співробітники SOK з Єлена-Гури під час обходу поїзда під час зупинки на станції у Венглінці. У справі затримано трьох осіб. Наразі із затриманими проводяться процесуальні дії. Більш детальну інформацію прокуратура може надати після завершення заходів із затриманими".

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...