У Польщі голий прокурор бігав містом у пошуках випивки: Як покарали "слугу закону"

У Польщі голого прокурора, який бігав містом у пошуках алкоголю вирішили покарати зменшенням зарплати, проте на цьому його проблеми не закінчились - чоловіку загрожує відповідальність за нічні дзвінки працівницям суду та прокуратури. Про це пише onet.pl, передають Патріоти України.

За даними видання, місцевий прокурор у вересні 2021 року намагався голим купити алкоголь в одному з магазинів Свідниці. Проте виявилось не понесе суворого покарання, йому лише зменшать зарплату. Як повідомила Національна прокуратура Польщі, після інциденту 2021 року йому було пред'явлено звинувачення у вчиненні дисциплінарного порушення, передбаченого ст. 137 пп. 1 п. 5 Закону "Про прокуратуру", а саме - у негідній поведінці, що принижує честь і гідність службового становища. Прокурору знизили заробітну плату.

Gazeta Wyborcza повідомляє, що закриття провадження у справі про прогулянку голяка - це ще не кінець проблем скандального прокурора. "За даними наших джерел, мова йде про нічні телефонні дзвінки до співробітниць суду або прокуратури. Ми намагалися перевірити цю інформацію офіційно, але відповіді не отримали. Провадження у цій справі триває, а прокурора знову відсторонено від роботи - головою Воєводської прокуратури у Вроцлаві", - повідомляє Gazeta Wyborcza.

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...