У Польщі на кордоні з Білоруссю пролунав вибух

Кордон Польщі з Білоруссю (Фото: Artur Reszko / PAP)У Польщі на прикордонному переході з Білоруссю у Кузниці Білостоцькій у будівлі автоінспекції стався вибух під час перевірки вантажівки. В результаті постраждала одна людина. Про це повідомляє RMF, передають Патріоти України.

Митники розкрили місце, де могли бути заховані заборонені предмети. У люку в будівлі, ймовірно, знаходився газ, який спалахнув від іскри, після чого почалася пожежа.

За даними Державної пожежної служби, також спалахнув транспортний засіб. Автомобіль загасили самі служби, які працюють на кордоні. Одна людина зазнала поранень, проте травми виявилися несерйозними. Кришка люка поранила водія автомобіля у ногу. Служби надали йому медичну допомогу. З офіцерами, які керували вантажівкою, нічого не сталося.

З митниками, які оглядали вантажівку, нічого не сталося. Польща, Литва та Латвія цього року зіштовхнулися із значним зростанням кількості нелегальних мігрантів із боку білоруського кордону. Країни посилили свої кордони та розпочали будівництво огорож з колючого дроту.

Мінськ звинувачення в організації нелегальної міграції заперечує. За словами самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, білоруська сторона готова приймати туристів зі східних країн з економічних міркувань. Білоруський диктатор заявив, що Білорусь не буде «захищати Європу від потоку нелегальних мігрантів».

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...