У Польщі протестують проти будівництва супермаркету, бо там "являлась Діва Марія"

У Польщі місцеві жителі та деякі представники влади виступили проти будівництва розподільчого центру великої мережі німецьких супермаркетів, заявляючи, що у цьому місці "являлась Діва Марія". Про це пише onet.pl, передають Патріоти України.

Малопольська староста Барбара Новак виступає проти будівництва розподільчого центру великої німецької мережі супермаркетів в гміні Гетшвальд (Вармінсько-Мазурське воєводство), де колись відбувалися об'явлення Богородиці.

"Чи не повинен Гетшвальд, де Марія з'являлася понад 160 разів, бути під особливим захистом кожного польського католика, громадськості та уряду? Чи не повинен він, як Лурд чи Фатіма, бути заповідною зоною? Битва за Гетшвальд триває", - заявила чиновниця.

Деякі жителі гміни також активно протестують проти інвестицій, кажучи, що "сморід німецького сміття осквернить престол Матері Божої". Наразі триває обговорення зведення цього центру в гміні, де раніше являлась Богородиця.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...