У Польщі знайшли стародавні поселення та піраміди загадкового вигляду та призначення (фото)

Висота будівель всього 3 метри, а довжина 150 метрів.

Археологи в Польщі виявили залишки поселень, жителі яких створили загадкові піраміди. Про це повідомляє Nauka w Polsce, передають Патріоти України.

Будівельники жили в районі Куяви на півночі країни близько 5,5 тисячі років тому. Там археологи виявили поховальні споруди, які є найбільшими в Польщі. Їх називають польськими пірамідами через архітектуру. Висота будівель всього 3 метри, а довжина 150 метрів.

Вчені зазначають, що спорудження використовували для одиночних поховань елітних верств населення того часу. Будували їх місцеві будівельники, жителі поселення. Вони тоді жили в селах площею 1-1,5 га по 10 сімей. Середня площа будинків становила 25-35 квадратних метрів, в кожному з них жило по одній родині.

Поселення розташовувалося навколо гробниць. Дослідники припускають, що жителі поселилися там зі своїми сім'ями виключно для роботи над будівництвом пірамід.

Зараз археологи продовжують працювати над розгадкою таємниці. Вчені до цих пір не знають, де саме в Куявах близько 5,5 тисячі років тому ховали простих людей.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...