У "помідорній столиці" України встановлять пам'ятник томату

На Вінниччині з’явиться пам’ятник томату.

Місцеве село Велика Кісниця вважається столицею вінницьких томатів – тут кожна десята родина вирощує їх в теплицях, повідомляють Патріоти України з посиланням на Vinnitsa.info.

«Звичайно, у нашому селі жителі вирощують різну городину. Та томати у нас найсмачніші на Вінниччині. І користуються шаленою популярністю на ринках та по магазинах Вінниччини. І навіть, далеко за її межами. Здебільшого, саме завдяки цим овочам наші люди заробляють собі на життя? – розповіd місцевий овочівник Андрій Федик. – Цього року врожай не найкращий, зважаючи на погодні умови літа 2020. Та ціна на помідори була високою».

Розробляють проєкт

Андрій ФедикУ жителів Великої Кісниці виникла ідея вшанувати томат.

«Тому було вирішено встановити у селі пам’ятний знак томату. Нині, ми розробляємо проект його зовнішнього вигляду. З майстрами обираємо остаточний матеріал та розміри. Та однозначно, він має бути яскравим. Тому його колір безперечно – червоний. Скульптори зауважили, що робота може бути виконана до кінця вересня. Якраз у ту пору, коли буде відбуватися чи не останній збір томатів», – підкреслив Андрій Федик.

Зазначається, що кошти на пам’ятник будуть збирати серед місцевих жителів, які займаються вирощуванням томатів.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...