У популярних серед українців роутерах знайшли серйозну вразливість - перевірте, чи є ваш у списку

У роутерах відомих брендів, які користуються великою популярністю серед українських користувачів, виявлено величезну діру для злому хакерами – вона дозволяє віддалено майнити криптовалюту на підключених до них пристроях. Про це говориться у звіті американської IT-компанії SentinelLabs, зазначають Патріоти України.

Зокрема мова йде про уразливість в модулі NetUSB, який виробляє тайванська KCodes, і який використовується більш ніж в ¼ мережевих пристроїв у всьому світі. Серед них:

  • Netgear
  • TP-Link
  • Tenda
  • EDiMAX
  • D-Link
  • Western Digital.

Згідно з дослідженням SentinelLabs, знайдений "пролом" дозволяє віддалено управляти пристроями, які підключені до Wi-Fi-мережі, майнити та влаштовувати DDoS-атаки. Експерти оцінили вразливість як максимально небезпечну – 9,8/10 за шкалою CVSS.

При цьому наголошується, що усунути помилку можуть самі виробники роутерів, але на сьогодні відповідний апдейт випустила лише Netgear. За словами експертів, поки що немає інформації про успішне застосування описаного у звіті експлойту, але це не виключає його появи в найближчому майбутньому.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...