У пошуках компромату: Російські хакери атакували Burisma і "Квартал 95"

Російські хакери зламали сервери компанії Burisma та атакували "Квартал 95". Атак також зазнали кілька українських компаній, пов'язаних з Burisma: "КУБ-Газ", "Еско-Південь", "Надрагаз", "Техноком-Сервіс" і "ПАРІ". Хакерська атака була виявлена напередодні Нового року, повідомляє New York Times з посиланням на фахівців з безпеки, передають Патріоти України.

За інформацією компанії Area 1, хакери з Головного розвідувального управління Росії і групи Fancy Bear з початку листопада 2019 року розсилали працівникам Burisma фішингові листи. Ці листи виглядали, які ті, що надійшли з внутрішньої мережі і містили посилання на підроблені сайти, де працівникам пропонували ввести ім'я користувача і пароль.

Метою хакерів став також "Квартал 95". Його намагалися зламати, можливо, щоб отримати доступ до листування його колишнього керівника, чинного глави СБУ Івана Баканова. Хакерська атака на Burisma була успішною, сказав співзасновник Area 1 Орен Фальковіц.

Наразі невідомо, що саме вдалося знайти хакерам. У NYT припускають, що атака може бути пов'язана зі спробами дістати компромат на колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена, чий син працював у наглядовій раді Burisma. Байден-старший – можливий суперник чинного лідера США Дональда Трампа на президентських виборах у 2020 році. Тиск Трампа на Президента України Володимира Зеленського, щоб той почав розслідування проти Байдена через нібито факти корупції в Burisma, стало причиною оголошення президенту США імпічменту.

Анонімне джерело в спецслужбах США повідомило виданню, що хакерська атака на Burisma сталася паралельно спробам російських агентів в Україні проникнути в Burisma або використовувати джерела в уряді, щоб знайти інформацію, що компрометувала б Байдена. Ні Burisma, ні російський уряд не відповіли на запит NYT про коментарі.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...