У Празі облили червоною фарбою монумент "кривавому маршалу" Конєву (фото)

Біля підніжжя невідомі написали білою фарбою: "Ні кривавому маршалу, ми не забудемо" і дата 1968.

Пам'ятник маршалу СРСР Івану Конєву у Празі. Фото: Denik N.

Невідомі в черговий раз облили фарбою пам'ятник маршалу СРСР Івану Конєву у Празі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Denik N.

Невідомі облили червоною фарбою постамент, на якому стоїть пам'ятник, а біля підніжжя написали білою фарбою: "Ні кривавому маршалу, ми не забудемо" і дата 1968.

"Ми отримали повідомлення про пошкодження пам'ятника після 9.00. Правоохоронці обстежать відбитки ніг і вивчать записи з камер спостереження, щоб знайти виконавців",- сказав Ян Данек, прес-секретар празької поліції.

Вандалам загрожує один рік позбавлення волі. Пам'ятник Конєву вже не вперше стає об'єктом атак – обписували і обливали фарбою його вже декілька разів.

Раніше на пам'ятнику празька влада встановила пояснювальні таблички чеською, англійською та російською мовами, у яких буде викладена біографія маршала "з усіма її достоїнствами та недоліками". Такий крок обурив Росію.

Після присутності на декількох фронтах у роки Другої світової війни Іван Конєв був залучений до придушення угорського повстання в 1956 році, а також був присутній у Берліні на час будівництва Берлінської стіни в 1961 році. 1968 рік - це дата радянського вторгнення в Чехословаччину.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...