У пункті пропуску представники ТЦК забрали чоловіка, який віз двох дітей до Одеси: Що сталося

В Одеській області спалахнув новий скандал із представниками територіального центру комплектування і соціальної підтримки. В Одеському обласному ТЦК вже відреагували на інцидент, передають Патріоти України.

Що відомо про конфлікт з ТЦК в Одеській області

У пункті пропуску Паланка ТЦК забрав чоловіка, який віз двох дітей з Ізмаїла до Одеси. Його висадили з авто і відвезли до Саратського ТЦК.

У Держприкордонслужбі у коментарі виданні Думська уточнили, що на пункті пропуску ніхто Юрія не висаджував, а нібито він розвернувся і разом зі співробітниками ТЦК поїхав у Сарату уточнювати дані. На пункті дітей не залишали.

Після цього громадянина відправили в навчальний центр до Вінницької області, заявила його родичка Анна Дімченко.

– Рідні дізналися від людини, яка була свідком, подробиці того, що відбувається. Сестра Юрія приїхала з Одеси до Саратського ТЦК, щоб побачити брата і дізнатися, що відбувається. У зустрічі було відмовлено. Вони поводилися агресивно, пообіцяли розмазати сестру по стінці. Вона подала заяву в Саратську поліцію. Заяву було прийнято, але зробити нічого не змогли, – йдеться у повідомленні.

Сам Юрій вийшов на зв’язок наступного дня, 3 серпня, близько 10:00 ранку. Тоді він уже перебував у навчальному центрі у Вінницькій області.

– Як вам така швидкість? ВЛК не проходив. Точніше, йому підсунули готові документи з ВЛК, не його. Вимагали підписи, – обурилася родичка.

Пізніше Анна повідомила, що після розголосу скандалу з ТЦК і дій адвоката Юрія повернули з Вінницької в Одеську область.

Що відповіли в Одеському обласному ТЦК

В Одеському обласному ТЦК і СП у відповідь на звинувачення заявили, що під час перевірки документів на пункті пропуску Удобне виявилося, що громадянин нібито мав з собою обліково-військові документи, що мають ознаки підробки.

– Після перевірки в електронному реєстрі Оберіг виявилося, що особа підлягає мобілізації, згідно із законом України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Одеському обласному ТЦК, громадянин нібито підлягає призову на військову службу, а під час медичного огляду було виявлено, що нарікань на стан здоров’я не має, тому його направили до навчального центру.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...