У Путіна нові проблеми: Після вторгнення Росії в Україну США почали зміцнювати свої позиції в Арктиці

Після агресії Росії в Україні США почали усвідомлювати важливість зміцнення своїх позицій на півночі. Американські військові провели перші масштабні навчання в Арктиці, передають Патріоти України з посиланням на The New York Times.

У березні 2022 року близько 8 тисяч американських військових взяли участь у масштабних навчаннях в Арктиці. Варто зазначити, що навчання були заплановані ще до вторгнення Росії в Україну, але після початку війни американці зрозуміли, що геополітичний порядок змінився і може посилитися конкуренція за суверенітет і ресурси в Арктиці.

Пентагон планує збільшити свою присутність і потенціал в Арктиці. Зараз військові відпрацьовують навички роботи в умовах холодів.

На західному узбережжі Аляски США вкладає сотні мільйонів доларів у розвиток порту в Номі, який може стати найбільшим вузлом, що обслуговує американські судна берегової охорони і військово-морського флоту за Полярним колом.

Аляска вже є одним з найбільш мілітаризованих штатів країни, з більш ніж 20 000 солдатів, які перебувають на військовій службі.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...