У Раді посилили покарання за викрадення автомобілів: Що загрожує зловмисникам

Верховна Рада 3 вересня в другому читанні проголосувала за законопроєкт, що посилює кримінальну відповідальність за викрадення авто. Зокрема суворіше каратимуть тих, хто підробляє, змінює чи знищує ідентифікаційні номери авто, передають Патріоти України.

За відповідний законопроєкт №3301 проголосували 309 депутатів. Тепер закон має підписати спікер парламенту і президент. До Верховної Ради законопроєкт надійшов ще 3 квітня 2020 року. Його ініціаторами виступили вісім народних депутатів із різних фракцій.

Що загрожуватиме крадіям за новим законопроєктом

Законопроєкт передбачає посилення кримінальної відповідальності за підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера транспортного засобу, яким незаконно заволоділи, а також за продаж такого транспортного засобу.

Окрім того, Верховна Рада вирішила враховувати вартість автомобіля при визначенні відповідальності за його викрадення.

Як відтепер каратимуть зловмисників

  • за крадіжку авто – від 3 до 5 років обмеження або позбавлення волі (без застосування штрафу).
  • за ті ж дії, які здійснила організована група з насильством – від 8 до 12 років з конфіскацією майна;
  • важкість злочину встановлюватимуть, виходячи з вартості автомобіля, а не з вартості його пошкоджень;
  • за так зване перебивання номерів кузовів, моторів передбачено до 5 років в'язниці;
  • кримінальна відповідальність передбачена й за організацію роботи місць, де крадені автомобілі зберігаються, розбираються або переобладнуються (мовиться про так звані "чорні СТО", – 24 канал) – до 5 або 7 років, якщо цим займається організована злочинна група.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...