У "Резерв+" з'явиться функція електронного направлення на ВЛК: Як це працюватиме

Міністерство оборони України разом з Міністерством охорони здоровʼя працює над впровадженням електронних направлень на військово-лікарську комісію. Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в коментарі УП, передають Патріоти України.

"Міноборони зараз консультується з Міністерством охорони здоровʼя, як впровадити електронні направлення на ВЛК через "Резерв+" як для військовозобов’язаних, так і для чинних бійців", - сказала вона.

Згідно з планами, електронні направлення можуть містити QR-код, що дозволить лікарям ВЛК ідентифікувати особу. Також МОУ спільно з МОЗ працює над створенням електронної системи для військових лікарів, де буде зберігатися інформація про лікування бійців.

Наразі ці дані можна отримати через центральну базу госпіталів або лікарень за запитом, але планується створення окремої бази для зручності роботи лікарів. Цей механізм має бути реалізований до кінця 2024 року.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...