У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України.

Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціалізується на кіберзлочинах, та його товариш по службі Дмитро Соколов.

«За версією слідства, вони нав’язали „дах“ Олексію Іванову (Білюченку) — сисадміну криптобіржі Wex. Погрожували йому кримінальною справою за невидачу відкату. У результаті з березня 2019 року по жовтень 2021 року Сатюков і Соколов отримали хабарі у криптовалюті на суму, еквівалентну 4,9 млрд рублів», — йдеться у повідомленні.

Утім, незважаючи на те, що обвинувачені посміли отримати таку велику суму, не поділившись нею «з ким треба», притягнути цих ділків до відповідальності буде не так уже й просто, оскільки вони вже встигли втекти з країни.

Попередній корупційний рекорд належав полковнику МВС Дмитру Захарченку, якого посадили за хабар у розмірі 1,4 млрд рублів. Втім, йдеться лише про ті випадки, за якими було розпочато кримінальні справи. Який же хабар насправді є найбільшим в історії РФ, достовірно поки що невідомо.

"Є дві категорії прав": Нардеп пояснив, чи варто українцям боятися конфіскацій під час воєнного стану

середа, 1 травень 2024, 14:57

В умовах воєнного стану деякі права, які мають громадяни України, можуть бути обмежені, якщо в цьому виникне необхідність. Зокрема, йдеться про право на власність, передають Патріоти України. Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ ві...

Усі на ВЛК: В Україні вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних"

середа, 1 травень 2024, 14:50

Вже цього тижня, 4 травня 2024 року, набирає чинності закон про забезпечення прав військових на соціальний захист. Серед іншого він передбачає скасування статусу "обмежено придатних" до служби та зобов'язує пройти повторну медкомісію, передають Патріот...