У РФ після визнання екстремістським ЛГБТ-руху видалили з мережі популярний хіт 90-х

Музичні платформи у країні-агресорі РФ видалили з вільного доступу пісню "Голубая луна", яку дуетом виконували російські артисти Борис Моїсеєв і Микола Трубач. На це 22 грудня звернула увагу редакція "Новой газеты Европа" у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Зазначають, що пісня зникла з таких платформ, як "VK Музыка", "Звук", "Яндекс Музыка" та "МТС Музыка". Водночас інших пісень цих артистів не видаляли.

"Голубую луну" часто називають неофіційним російським гей-гімном", – наголошують у публікації. Редакція, посилаючись на коментарі користувачів мережі, вважає, що пісня зникла після того, як Верховний суд Росії 30 листопада за позовом міністерства юстиції ухвалив рішення про заборону міжнародного руху ЛГБТ та визнання його екстремістським.

У коментарі виданню представники одного із сервісів заявили, що пісню видалили з їхньої платформи, бо із 2020 року вони нібито не мають прав на її розміщення. Прем'єра пісні відбулася 1997 року. У ній співають про двох братів, молодший із яких покохав королеву і освідчився їй у коханні, а старший вибрав "одиночество небес" і "никогда не будет покорителем невест".

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...