У Рівненському зоопарку пояснили, як мертвий лев опинився в закладі з переробки м'яса

Самка лева з Рівненського зоопарку загинула у віці 20 років, причиною смерті стала старість. Тіло направили на спеціальний переробний завод у Костопіль для подальшої утилізації. Про це повідомила пресслужба зоопарку в понеділок, 28 жовтня, передають Патріоти України.

"Колектив Рівненського зоопарку офіційно повідомляє: самка лева африканського Діна, що поступила до нас із Каунаського зоологічного парку в 2009 році вже дорослою, 23 жовтня загинула у віці 20 років. Причиною смерті є зміни в організмі, що призводить фізіологічне старіння. Що стосується левів, то 20 років - дуже поважний вік і мало левів доживають до нього", - йдеться у заяві.

Зазначається, останні пів року левиця стала малоактивною, поступово втрачала апетит, відповідно, зменшувалась маса її тіла. Працівники зоопарку підтримували її організм медикаментозно, щоб дати можливість дожити свого віку.

Також у зоопарку пояснили наявність у самки гриви - у старих самок левів іноді зустрічається гормональний збій з підвищенням рівня тестостерону, а це, в свою чергу, призводить до збільшення оволосіння по маскулінному типу. Саме тому левиця мала гриву.

"Куди ж дівають тварин, що гинуть у зоопарках? Весь біологічний матеріал після проведення патологоанатомічного розтину направляється на спеціальні переробні заводи для подальшої утилізації (кремації)", - поснили у зоопарку.

У закладі пояснили, що у Рівненській області працює Костопільська філія державного підприємства Укрветсанзавод, з яким зоопарк має договір на проведення утилізації. 24 жовтня 2024 року тіло левиці був доставлено на завод.

Купа дрібних грошей та сім золотих каблучок: Чоловік узяв на пляж металошукач і не пошкодував (відео)

понеділок, 28 жовтень 2024, 20:51

Іспанець похизувався коштовними знахідками після того, як взяв свій металошукач на пляж на Ібіці. Користувач TikTok @metalesbajolaarena має майже 50 000 підписників у соціальній мережі, де він ділиться кадрами того, що знаходить за допомогою металошука...

Курйозна історія невдах-ухилянтів: За $20 тис. отримали човен і одне на двох весло (фото, відео)

понеділок, 28 жовтень 2024, 20:40

На Закарпатті прикордонники посеред ночі затримали двох чоловіків, які з надувним човном під покровом темряви пробиралися до кордону з Угорщиною. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти України. У пошуках нелегального способу перетнут...