У Рівному поліцейський жорстоко вбив бійця територіальної оборони

Спецпризначенець хотів пограбувати місцевий обмінник валют, проте боєць тероборони намагався йому завадити. Тоді поліцейський жорстоко вбив чоловіка, повідомляють Патріоти України.

Сьогодні затриманому обирали запобіжний захід. 27-річний Микола Полюганич, який мав пильнувати закон і порядок та нині сам опинився на лаві підсудних. Спецпризначенця з Львівщини підозрюють у вбивстві бійця тероборони. Це було напередодні вдень.

Усе трапилося у середмісті. Злочинець намагався пограбувати обмінник, де було 90 тисяч гривень, кажуть прокурори. Пістолетом погрожував касирці, а щоб налякати її ще більше взяв у заручниці працівницю супермаркету поруч.

Це і побачив Роман Ніколайчук. Він боєць рівненської тероборони. Намагався звільнити заручницю.

"Намагався затримати останнього. Умисно наніс не менше трьох ударів ножем в ділянку голови Ніколайчука. Після чого здійснив не менше двох пострілів", - каже прокурор Рівненської обласної прокуратури Павло Толочик.

Потерпілий загинув, а злочинець втік. Проте залишилось його фото з камер спостереження. Затримали підозрюваного за кілька годин за 100 кілометрів від Рівного. Той намагався замести сліди, кажуть слідчі.

"Він перевдягнувся в новий одяг, зняв номерний знак з автомобіля, на якому підозрюваний залишив місце скоєння злочину", - каже прокурор Рівненської обласної прокуратури Павло Толочик.

З лави підсудних затриманий, який виявився спецпризначенцем, звертається до судді. Від зізнався у злочині та розкаявся. "Вбивати я не хотів, я каюся, що я зробив, прошу пробачення у рідних, але вбивати я не хотів", - каже підозрюваний.

Слідчі Держбюро розслідувань разом з прокурорами просять взяти підозрюваного під варту. А адвокат – визначити заставу. Проте суд взяв поліцейського під варту без можливості внесення застави.

Поліцейському нині може загрожувати навіть довічне ув'язнення. Чому пішов на злочин, а нині частково визнає провину - мовчать і він, і адвокат. Доки триває суд, на рівненському Майдані Незалежності прощаються із загиблим тероборонцівцем. Роману Ніколайчуку було 42. У нього лишилися дружина, діти та онуки.

Джерело: ТСН.ua

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...