У роботі да Вінчі виявили точну дату кінця світу, сховану в хитрому пазлі

Знаменитий італійський художник та науковець Леонардо да Вінчі свого часу, ймовірно, розрахував дату кінця світу і заховав підказки щодо неї у своїй знаменитій фресці "Тайна вечеря". Попри те, що це звучить наче один із романів Дена Брауна – автора "Кода да Вінчі", дослідники переконують, що все цілком серйозно, передають Патріоти України.

Головоломку, що розкриває дату, змогла розгадати ватиканська дослідниця Сабріна Сфорца Галіція. Якпише IFLscience, вона переконана, що код да Вінчі насправді існує, але він не такий, як у книгах Дена Брауна.

Дослідниця розповіла, що виявила фрагменти математичного та астрологічного пазлу у знаменитій фресці і з часом їй вдалося розгадати їх.

Частина пазлу – вікно, яке знаходиться позаду Ісуса Христа, який є центральною персоною фрески. Іншу ж частину вдалося знайти завдяки не самій картині, а гобелену "Тайна вечеря", який зробили за ескізами італійського майстра та подарували Людовіку XIII Французькому.

Галіція вважає, що да Вінчі передбачив, що кінець світу почнеться 21 березня 4006 року, а приховав своє послання аби вберегти себе від гніву.

В фресці також зашифровано послання, яке описує кінець світу, але розгадати його наразі ще нікому не вдалося. Але Галація переконана, що вирахувана нею дата є точною. Ставитися скептично до заяви дослідниці змушує лише, те, що вона надає надто мало деталей щодо розгаданих нею пазлів.

Однак, да Вінчі, ймовірно, й справді мав певні здогадки щодо того, коли відбудеться кінець світу та яким він буде. Так, наприкінці життя він намалював низку сцен катаклізмів у серії, відомій під назвою "Видіння кінця світу".

На картинах зображено вогонь, що падає з неба, та киплячі моря, а в супровідних нотатках йдеться про появу хмар. Як пише Bitannica, у цих ескізах сила уяви Леонардо досягла свого найвищого рівня.

"Він зобразив структуру світу, що розколюється на частини, але навіть у її руйнуванні – як показують жахливо "прекрасні" форми вивільнених стихій – діють ті самі закони порядку, гармонії та пропорції, що панували при створенні світу. Ці "видіння", що не мають прецедентів, є останнім і найоригінальнішим вираженням мистецтва Леонардо", – пише енциклопедія.

Існують припущення, що на малюнках зображені події часів да Вінчі, такі як бурі та землетруси. Однак історики не знайшли співпадінь у датах.

Сам же Леонардо у нотатках до малюнка "Потоп" чітко вказав, що тут зображено апокаліптичні сцени. "Нехай буде видно темне і похмуре повітря, розбурхане поривами зустрічних вітрів, густе від безперервного дощу, змішаного з градом і несучого туди і сюди нескінченну кількість гілок, відірваних від дерев і змішаних з незліченним листям", – йдеться в його нотатках.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...