У Росії масштабна техногенна катастрофа: Повідомляється про 13 загиблих, 15 осіб наразі вважаються зниклими безвісти

Хвиля селевого потоку досягала 4 метрів у висоту. Нещастя ідентичне тому, що сталося у Києві на Сирці 1961 року

Новини Росії 19 жовтня на території золотодобувного рудника недалеко від селища Щетинкино Курагінского району прорвало дамбу на річці Сейба, через що загинуло як мінімум 13 осіб, зазначають Патріоти України.

Затопленими виявилися два робочих балка, в яких могло розміщуватися до 80 осіб. Про це повідомляє пресслужба МНС РФ. Повідомляється також про 19 поранених. Лікарі оцінюють їх стан як легкої та середньої тяжкості. У всіх удари і переломи.

В результаті НП затопило два гуртожитки з вахтовиками в селі Щетинкино. Наслідки ПП ліквідують близько 270 осіб, задіяно авіацію МНС. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу.

"Прорив був, ймовірно, через велику кількість води. Опади тут ні при чому. Хвиля була в висоту близько чотирьох-п'яти метрів. Вона представляла собою сель. Це ж відстійники. Там глина, каміння, бруд і розкрив", – розповіли в сільраді Щетинкино.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 216 КК РФ ( "Порушення правил безпеки при веденні робіт, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб") після прориву дамби. Винним загрожує до 7 років колонії.

Також МНС направило додаткові групи рятувальників і техніки з сусідніх регіонів для ліквідації наслідків. Зокрема, на місце події вже направлені фахівці з Хакасії. Всього до ліквідації наслідків прориву дамби планують залучити близько 270 осіб і 50 одиниць техніки, в тому числі і авіацію.


Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...