Горе скреп: У Росії на АЗС прогриміла серія вибухів, піднявся стовп вогню і диму (фото, відео)

У російському Новосибірську вдень 14 червня прогриміла серія вибухів на автозаправній станції в Жовтневому районі – там підірвалися резервуари з рідким пальним. Внаслідок цього виникла сильна пожежа, в інциденті постраждали шість осіб, передають Патріоти України.

Площа займання охопила більш ніж 800 кв. метрів. За повідомленнями низки Telegram-каналів, правоохоронці перекрили частину вулиць, а пожежники ліквідовували НП за підвищеним рангом складності.

За словами очевидців, вибухи було чутно на відстані в кілька кілометрів, а клуби чорного диму видно з різних районів міста. Відомо, що травми отримали двоє співробітників МНС і четверо цивільних. Серед постраждалих є одна дитина.

Пропагандистське агентство ТАСС з посиланням на пресслужбу ГУ МНС Росії в Новосибірській області додало, що вибухи й пожежа виникли на станції, зокрема на газовому пальному, розташованій на Гусінобродському шосе, 60.

О 18:04 за місцевим часом (14:04 за московським) пожежно-рятувальні підрозділи МНС виїхали на повідомлення про НС. Через сім хвилин перші пожежні розрахунки були на місці, там спостерігалося щільне задимлення, відбувалися хлопки газових балонів і ємностей із пальним.

В екстрених службах повідомили про шістьох постраждалих: четверо з них персонал станції і двоє пожежників, які вели боротьбу з вогнем. Водночас інформацію про дитину у відомстві не підтвердили.

"Чоловіки, один важкий, решта – середньої тяжкості, плюс п'ятий постраждалий легкий", – сказала головна лікарка станції швидкої допомоги Ірина Большакова.

Рятувальники наголосили, що площа пожежі зросла з 500 до 800 кв. м. Номер її складності було підвищено з другого до третього. "Недалеко від АЗС, де трапилася пожежа, розташовано житлові будинки. Але нині загрози їм немає. Хоча пожежа може розповсюдитися на склад поряд. Вживаються заходи щодо недопущення переходу вогню", – пояснили в екстреній службі.

Гусінобродське шосе було перекрито від в'їзду в ТЦ "Дружба" до вулиці Доватора. Автомобілістам радили шукати альтернативні шляхи об'їзду. Також правоохоронці перекрили трамвайну колію.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...