У Росії розробили новий герб Білорусі із котячою мордою та картоплею: Білоруси "дали здачі"

Російський герб, створений білорусами, виявився ближчим до життєвих реалій і менш привабливим зовні.

Артемій Лебедєв. Фото: соцмережі.

Варіант, розроблений за 44 дні студією Лебедєва, виконаний на замовлення жителя Мінська, Дмитра Левківця, що відгукнувся на ініціативу білоруського Міністерства юстиції змінити дизайн герба країни. Напевно, мінчанин захотів залучити російських дизайнерів, щоб був погляд на його країну з боку, який дозволив би щось побачити і трактувати по-новому, зазначають Патріоти України із посиланням на TJ.

Але замість новизни дизайнери студії Артемія Лебедєва видали герб у вигляді набору стереотипних уявлень про Білорусь. Центральним елементом герба стала картоплина - тобто, російські дизайнери використовували найбільш ходовий "штамп", що стосується Білорусі. Також на гербі зображено трактора, волошки і чомусь - котячу морду.

Білоруські дизайнери не оцінили "російський креатив", і вирішили зробити отаке "дзеркальне відображення" герба, створеного студією Артемія Лебедєва. Вони зробили "герб Росії", в якому зібрали всі стереотипні уявлення про цю країну - пляшку горілки, шапку-вушанку, балалайку, матрьошку і танки.


ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...