Пустити "у розхід" за гроші? У Росії вже другий регіон почав платити за вербування друзів і родичів на війну проти України

У Росії продовжують шукати способи нарощувати вербування населення на війну проти України. Вже другий регіон РФ оголосив про винагороду тим росіянам, які здадуть у військкомати родичів чи друзів, передають Патріоти України.

Так, у Ярославській області за "голову" обіцяють по 100 тисяч рублів. Про це повідомляє російське видання The Moscow Times, оголошене в Росії "іноагентом".

За даними видання, про початок виплат по 100 тисяч рублів за кожну людину, наведену у військкомат, оголосив губернатор Ярославської області Михайло Євраєв.

"Винагорода поширюється на всіх, хто залучає добровольців у військкомати або адміністрації регіону для укладання контракту з Міноборони", – зазначив чиновник.

При цьому "перевести в готівку" винагороду за участь в "акції" у росіян, що "здали" своїх родичів і друзів, відразу не вийде: гроші вербувальник отримає після зарахування новобранця до військової частини.

Євраєв також заявив, що раніше за кожного приведеного у військкомат "добровольця" в Ярославській області платили по 30 тисяч рублів. На збільшення виплат у регіоні пішли після того, як аналогічні виплати у розмірі 100 тисяч запровадили у Татарстані.

The Moscow Times уточнює, що вербувати можна буде росіян старше 18 років, не дуже раді у військкоматах будуть лише засудженим і тим, хто перебуває під слідством.

"У НАТО наголошували на нестачі живої сили в Росії для продовження активного наступу в Україні. "Що їм доводиться робити, так це наказувати недоукомплектованим, недосвідченим підрозділам рухатися вперед для досягнення нереалістичних цілей", – говорив високопосадовець альянсу, наголошуючи, що для організації великого наступу президенту Володимиру Путіну доведеться оголосити нову мобілізацію", – додає видання.

Українських водіїв можуть штрафувати на 34 тис.: Ось за що каратимуть

середа, 18 вересень 2024, 17:56

В Україні планують ввести нові штрафи для водіїв, які використовують транспортні засоби, що створюють надмірний шум. Відповідно до законопроєкту №9564, за порушення шумових норм водіям загрожують значні штрафи, які можуть досягати 34 000 гривень, перед...

Українцям обіцяють індексацію пенсій у 2025 році: Ось на скільки підвищать виплати

середа, 18 вересень 2024, 17:42

У проекті Держбюджету на 2025 рік не планується підвищення мінімальної зарплати (вона залишиться на рівні 8 тисяч гривень), а також середнього прожиткового мінімуму (різні для різних категорій) та мінімальної пенсії (2 361 грн), проте індексація пенсій...