У Росії занепокоєні ставленням населення до війни напередодні регіональних виборів: В ISW розповіли про дискусії в Кремлі

Влада держави-терориста Росії, ймовірно, дедалі більше стурбована ставленням російського електорату до війни в Україні напередодні регіональних виборів у вересні 2023 року та президентських виборів у 2024 році. Через побоювання, що підтримка може ослабнути, партія "Єдина Росія" боїться використовувати тему війни в Україні у своїх передвиборчих кампаніях, передають Патріоти України.

На це звернули увагу аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, йдеться про ініціативу Міноборони Росії щодо збільшення максимального віку призову з 27 до 30 років, що викликало бурхливу дискусію серед кремлівських чиновників.

З посиланням на джерела, в ISW повідомили, що Рада безпеки Росії закликала адміністрацію президента не підтримувати таку ідею МО через побоювання, що ця ініціатива викличе негативну реакцію громадськості та вплине на рейтинги схвалення президента Росії Володимира Путіна.

Однак міністр оборони Росії Сергій Шойгу таки проштовхнув ініціативу та зберіг підтримку Путіна, незважаючи на стурбованість Ради безпеки. За даними росЗМІ, Путін підтримав ініціативу Міноборони після того, як вислухав аргументи Шойгу щодо нестачі солдатів в Україні.

Водночас представники партії "Єдина Росія" бояться використовувати війну в Україні у своїх передвиборчих кампаніях, вони мають намір висвітлювати та апелювати до місцевих проблем, а не говорити про "СВО".

"Занепокоєння елементів Кремля і "Єдиної Росії" вказує на занепокоєння внутрішньою підтримкою війни та побоювання, що сприйнята Кремлем електоральна легітимність може послабити на майбутніх виборах – хоча, безумовно, ця втрата підтримки насамперед ставить перед "Єдиною Росією" велику потребу в фальсифікації виборів та можливість локальних втрат для інших партій "керованої опозиції", а не законна загроза її домінуванню у російській політиці", – вважають в ISW.

Нагадаємо: російська пропаганда оприлюднила рівень підтримки Путіна на наступних виборах. Близько 70% громадян країни-агресора Росії підтримають свого диктатора. Їм подобається його "правильна політика", вираження "інтересів силовиків" та "простих людей". Більшість росіян описали своє ставлення до нього нібито як "позитивно-нейтральне".

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...