У росіян "палає" через нову форму збірної України: Всі подробиці скандалу і фото "знаменитого" одягу

Збірна України зіграє на Євро 2020 з мапою країни на формі і словами "Слава Україні". Звісно, цей факт не міг не збісити росіян, які почали кричати про недопустимість такої екіпіровки на міжнародних змаганнях, передають Патріоти України.

Як виглядає нова форма збірної України для Євро 2020

Нещодавно були представлені нові комплекти форми для нашої збірної на Чемпіонаті Європи, що стартує 11 червня. Виглядає вона досить стильно. На передній частині футболок зображено обрис карти України, а також стилізований під емблему УАФ герб.

На спинах у гравців (над прізвищами) нанесено привітання "Слава Україні!", а на комірцях зсередини - відповідь на нього "Героям слава!".

Ця форма з силуетом нашої держави має "додати сил гравцям, адже вони битимуться за всю країну, а вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі".

У росіян "палає" через нову форму збірної України: "не мають права!"

Чому росіяни бісяться?

У новій формі нашої збірної російські чиновники знову вбачають щось неприйнятне. Безпідставно, звісно. Наприклад, почесний президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков вважає, що в УЄФА "обов'язково на це відреагують і заборонять форму".

"Є регламент, де чітко прописано, які символи і прапори можна зображувати. На тренувальній формі вони можуть так зробити, а на бойовій - не мають права", - сказав він.

Нервується також і депутат російської Госдуми Дмитро Свищев. "Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це вислів якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях. УЄФА повинні відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям", - плачеться політик.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...