У росіянина з носа витягли монету, яку він там "забув"... пів століття тому

Всі ці роки проблеми з диханням у пацієнта лікарі списували на викривлену носову перегородку.

Росіянин з міста Зеленограда в Підмосков'ї встановив своєрідний рекорд: чоловік прожив більше 50 років з монетою в носі. Тільки в похилому віці, коли вже більше не міг дихати правою ніздрею, чоловік здогадався звернутися до лікарів, а хірурги витягли з носоглотки стороннє тіло. Медичний звіт про операцію опублікований на сайті міського відділу охорони здоров'я, передають Патріоти України.

До лора зеленоградець прийшов у віці 59 років. Лор направила пацієнта на КТ і виявила на знімку дивний предмет округлої форми. Тільки після цього хворий згадав, що будучи шестирічним заштовхав в ніс однокопієчну монету. Батькам про проблему хлопчик розповісти побоявся, а потім і зовсім забув про те, що трапилося. Всі ці роки проблеми з диханням у пацієнта лікарі списували на викривлену носову перегородку. Хрящова перегородка дійсно була викривлена, але з цілком конкретної причини, яку виявили лише через півстоліття.
Пацієнта прооперували під загальним наркозом. З носових ходів витягли скам'янілі відкладення (ріноліт), вирізали викривлену частину хряща і витягли копійку. Операція відбулася 20 листопада, а 23 листопада пацієнт виписався з лікарні і повернувся додому.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...