У ще кількох містах України вирішили зупиняти транспорт на час повітряної тривоги: Що треба знати

У ще двох містах України вирішили зупиняти транспорт на час повітряної тривоги. Йдеться про Дніпро та Вінницю. Про це повідомляють Telegram-канал "Дніпро Обласний" та видання "20 хвилин". Згідно з інструкціями, під час оголошення повітряної тривоги водій повинен від’їхати від небезпечних об’єктів, мостів, віадуків, передають Патріоти України.

Виїхавши в безпечне місце, треба відчинити двері та поінформувати пасажирiв про отриманий сигнал. Після цього слід вивести пасажирiв з транспортного засобу, у разі наявностi маломобільних груп населення організувати за допомогою пасажирiв (кондуктора) ïхню евакуацію й піти в укриття.

При цьому у мерії Вінниці пояснили, що таке повідомлення є рекомендацією, а не наказом. Тому поки не отримають розпорядження голови військової адміністрації – громадський транспорт буде їздити й під час повітряних тривог.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...