У Швеції знайшли моторошне стародавнє поховання зі скелетами без голів

Археологічне дослідження в одній із найстаріших гробниць Швеції, виявленій у Тіарпе неподалік від Фальчепінга, призвело до інтригуючих результатів. Частина скелетів виявилася обезголовленою, повідомляють Патріоти України.

Розкопки проводили дослідники з Гетеборзького університету у Швеції та Кільського університету в Німеччині. Фахівцям вдалося ідентифікувати останки щонайменше 12 осіб, які належать до періоду раннього неоліту, близько 3500 року до н.е. Однак, що привернуло увагу й викликало здивування, так це відсутність черепів у деяких із цих скелетів.

Археолог Карл-Йоран Шегрен зазначає, що цей випадок відрізняється від типових знахідок у кам’яних похоронних камерах неоліту, де зазвичай зникають дрібні кістки кінцівок, у той час як у даній гробниці відсутні черепи і великі кістки.

Поки що фахівці не можуть запропонувати однозначне пояснення цього явища, можливими причинами вважають крадіжку, ритуали або серію обезголовлень. Однак на останках не виявлено слідів насильства за життя. Це явище, хоча й загадкове, не унікальне — раніше подібні знахідки було виявлено в Словаччині.

Крім останків людей, у гробниці було знайдено кістки тварин, як-от гризунів, жаб, свиней, овець або кіз, але точне датування цих останків потребує додаткових досліджень.

Фальчепінг давно становить інтерес для археологів. Гробниця в Тіарпе вирізняється з-поміж решти тим, що вона надзвичайно давня. Команда дослідників сподівається розшифрувати таємницю цього поховання, відновивши сімейні стосунки між похованими і розкривши загадку відсутніх черепів.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...