У скреп буде істерика: У Китаї створили військовий вертоліт, схожий на НЛО (фото)

У Китаї відкрилася вертолітна виставка China Helicopter Exposition 2019, де показали незвичайний експонат - повітряний транспорт Super Great White Shark у вигляді літаючої тарілки, передають Патріоти України з посиланням на Naked Science.

Розробники відзначили, що вибрали незвичайну форму для підвищення швидкості - передбачається, що транспорт зможе розвивати швидкість до 650 кілометрів на годину. Екіпаж судна складуть дві людини.

При цьому експерти вказують, що концепт транспорту буде складно реалізувати: аналогічний Umbrella Plane американського інженера Ченса Воута так і не вдалося підняти в повітря в 1911 році, також німецький конструктор Генріх Фокке в 1939 побудував схожий апарат, але він також не здійснив вертикальний зліт. При цьому були і більш вдалі кейси - американські тарілкоподібні Vought V-173 і Vought XF5U у 1940-х роках вдалося підняти, але вони виявилися незручними, а радянський ЕКІП в 1980-х роках піднявся в повітря всього на 10 метрів.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...