У скреп істерика: Росія влаштувала перевірку бойової авіації і ППО в Криму на тлі навчань Sea Breeze

Росія провела перевірку бойової авіації і засобів ППО в окупованому Криму. Тренування почалися на тлі міжнародних військових навчань Sea Breeze в Чорному морі, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Інтерфакс", в перевірці були задіяні приблизно 20 літаків і вертольотів, зокрема, розвідники Су-24МР, багатоцільові винищувачі Су-27 і Су-30СМ, фронтові бомбардувальники Су-24М і вертольоти Мі-8 і Ка-27, а також дивізіони комплексів С-400 "Тріумф" і "Панцир" зі складу Південного військового округу.

"Авіація виконувала завдання, як на максимальному видаленні від зон виявлення радіолокаційних станцій, так і на надмалих висотах, використовуючи для прикриття рельєф місцевості, що значно ускладнювало завдання силам і засобам ППО... Бойові розрахунки комплексів С-400 "Тріумф" і "Панцир" здійснили виявлення і електронні пуски (без фактичної стрільби) за допомогою контрольних цілей", – сказано в повідомленні.

Sea Breeze-2021

28 червня в Україні стартували масштабні навчання Sea Breeze-2021. Цього року в українсько-американських маневрах братиме участь рекордна кількість країн – 32 держави з шести континентів світу. Серед них США, Грузія, Італія, Франція, Великобританія, Канада, Данія, Південна Корея, Ізраїль, Норвегія, Австралія, Іспанія, ОАЕ і Японія.

В рамках навчань буде задіяно до 40 літаків і вертольотів, до трьох тисяч військових, 50 одиниць озброєння і військової техніки, а також 30 кораблів, катерів і суден. Зокрема, американський ракетний есмінець USS Ross, фрегат HNMLS Evertsen F805 ВМС Нідерландів, французький корабель A645 Alize, а також два катери Island Берегової охорони Грузії.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...