У Славутичі священик ПЦУ з одним хрестом у руках пішов на окупантів і заявив, що готовий до смерті

У Славутичі місцевий священник Православної церкви України Іван Шепіда не побоявся окупантів і, разом з іншими містянами, чинив опір. Із собою він узяв лише хрест і хоругви. Також священник причастився перед акцією протесту. Про це повідомив священник Олег Козак, передають Патріоти України.

"Священник Іван Шепіда. Настоятель Свято-Іллінського храму УПЦ міста Славутича. Причастившись Тіла і Крові Господа нашого Іісуса Христа, взявши хрест і хоругви з людьми, пішов на скупчення окупантів", – ідеться в повідомленні.

Наблизившись до них, він став голосно проповідувати, щоб забиралися додому. Шепіда назвав окупантів нехристями й наказав познімати хрестики у кого є, бо християни на простих людей автомати не наставляють.

Коли ж один крепко екіпірований спецназівець зробив йому зауваження... То священник відповів, що він після Причастя і він із Богом, та в білих ризах – уже приготовлений до похорону. І він, як і люди, не боїться їх. Славне місто Славутич. Є ким пишатися і на кого рівнятися. Та є з ким молитися. Повага та шанування! Вчинок справжнього священника, Християнина, чоловіка. Отак би наш єпископат – в білі ризи – і на передову, завертати орду до дому. Разом із Богом і Українською Православною Церквою ми сила!" – додав Козак.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...