У справі депутата із Закарпаття, який кинув гранати в колег під час сесії, стався новий поворот

Депутат Керецьківської сільради на Закарпатті Сергій Батрин, який кинув гранати у сесійну залу під час засідання, може отримати довічний срок увязнення. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної прокуратури, передають Патріоти України.

Прокуратура перекваліфікувала дії депутата на "терористичний акт, що призвів до загибелі людей". Зазначається, що Батрину вже повідомили про зміну статті, за якою йому оголошено підозру. "У цьому випадку максимальне покарання, що може загрожувати особі у разі доведення вини, – довічне позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Раніше дії чоловіка були кваліфіковані як терористичний акт, що призвів до тяжких наслідків - ч. 2 ст. 258 КК України. Підставою змінити кваліфікацію на більш тяжку частину статті Кримінального кодексу України стала смерть двох потерпілих під час цього теракту – депутатів Керецьківської сільської ради.

В прокуратурі зазначають, що правоохоронці отримали висновки судово-медичної експертизи стосовно першого загиблого, де сказано, що до летальних наслідків призвела отримана вибухова політравма. Результати судово-медичної експертизи щодо другого чоловіка очікуються.

"Сам підривник станом на сьогодні все ще перебуває у медзакладі під цілодобовим наглядом, адже до нього застосовано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою", - зазначається в повідомленні.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...