У США людині вживили серце свині: Медики уточнили, до чого це призвело

У США хірурги вдруге в історії медицини пересадили людині серце генно-модифікованої свині. Минулого разу пацієнт, який отримав такий донорський орган, не вижив. Він прожив з трансплантатом два місяці, передають Патріоти України.

Деталі операції, яку провели фахівці медичного центру Університету Меріленда в США, описані на сайті установи. Відповідна публікація вийшла 22 вересня.

Цього разу орган свині отримав 58-річний пан Фосетт. Пенсіонер страждає від серцево-судинної недостатності. Через захворювання і супутні йому ускладнення, чоловік не міг отримати орган від людського донора.

"Моя єдина реальна надія - це використати свиняче серце, ксенотрансплантат", - заявив він у коментарі журналістам за кілька днів до операції.

За словами лікарів, попередньо, хірургічне втручання пройшло успішно: чоловік в змозі самостійно дихати, також йому призначили ряд препаратів, щоб організм "не відторгнув" новий орган.

Як зазначила його дружина Енн Фосетт, у сім'ї "немає ніяких очікувань", тільки надія, провести якомога більше часу разом, поки є така можливість. "Це може бути так само просто, як сидіти на ганку і пити каву разом", - зазначила вона.

Вперше аналогічну операцію також зробили в центрі Меріленда у 2022 році. Тоді серце свині пересадили 57-річному Девіду Беннетту, проте його організм відмовився "прийняти" трансплантат. В силу "безлічі факторів", він помер через 2 місяці з моменту операції.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...