У США розпочали льотні випробування стратегічного бомбардувальника-"невидимки" B-21 Raider: Що про нього відомо

У США стартували випробування нового бомбардувальника B-21 Raider. Це літак-невидимка, здатний нести ядерну зброю. Про це повідомило видання The Drive, передають Патріоти України.

Зазначається, що борт здійснив політ поблизу каліфорнійського заводу ВПС 42 у Палмдейлі. Він здійнявся у повітря з опущеними шасі у супроводі літака-переслідувача F-16.За даними видання, згодом на сусідній базі ВПС Едвардс розпочнуться офіційні льотні випробування.

Як пише медіа, першого польоту В-21 чекали 30 років. Тепер він замінить бомбардувальники B-2, B-1 та B-52. Відомо, що Повітряні сили США мають намір придбати щонайменше 100 бомбардувальників B-21 Raider. Станом на вересень 2021 року на різних етапах виробництва перебувало 5 машин. Перший політ був запланований на 2022 рік. "Невидимкою" літак називають за вміння ховатися від ППО.

Вартість бомбардувальників невідома. В американських ЗМІ фігурують цифри від 550 до 753 млн доларів за одиницю при замовленні партії у 100 літаків.

Нагадаємо, у грудні 2022 року американська компанія Northrop Grumman представила стратегічний бомбардувальник B-21 Raider, який вважається найсучаснішим літаком Військово-повітряних сил США. Бомбардувальник пройшов шлях від контракту до дебюту усього за сім років.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...