У США створюють роботів-термінаторів з "живими" м'язами - будуть невразливі (фото, відео)

Проект спрямований на те, щоб надати роботам таку ж маневреність і точність, які забезпечують м'язи біологічних систем, дозволяючи їм виходити в місця, занадто ризиковані для солдатів-людей.

Армійська дослідна лабораторія (ARL) в США працює над створенням "біогібрідної робототехніки", яка об'єднує живі організми в механічні системи. Це "забезпечують небачену раніше маневреність і універсальність". Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Команда планує вирощувати м'язову тканину в лабораторії, і покривати нею роботизовані суглоби замість традиційних приводів - компонентів, що відповідають за переміщення і управління механізмами.

"ARL хоче, щоб роботи були універсальними товаришами по команді, здатними йти куди завгодно, і навіть більше, адаптуючись до потреб будь-якої конкретної ситуації", - зазначив науковий співробітник лабораторії доктор Дін Калвер.

Ідея полягає в тому, щоб дати бойовим роботам можливості, аналогічні тваринам, наприклад, балансувати на нерівній і ненадійній місцевості.

"Одна з перешкод, з якою сьогодні стикаються наземні роботи, - це нездатність миттєво пристосуватися або адаптуватися до нестабільної місцевості", - пояснив Калвер.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...