Тепер вже не фантастика: У США створили шолом для читання думок

Стартап з США Kernel створив шолом для зчитування думок за $ 50 тисяч, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Нова розробка може бачити і записувати мозкову активність. Нововведення технології полягає в тому, що раніше обладнання подібного функціоналу могло займати площу цілої кімнати і коштувати мільйони доларів. Стартап зробив цю технологію більш доступною для простих користувачів. Крім того, науковим командам розробник готовий надавати свій гаджет для досліджень на безоплатній основі.
Вчені повідомили, що перший з двох пристроїв моніторингу мозку контролює його електромагнітну активність (цей пристрій називається «Flux»). А другий - «Flow» - вимірює рух крові, пульсуючи світлом в мозку.

Шолом для читання «здатний зчитувати показники активності нейронів в реальному часі і з високою точністю визначати закономірності мозкової активності», використовуючи лазери. Користувачеві потрібно тільки надіти шолом на голову і підключити пристрій по кабелю USB Type-C до комп'ютера.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...