У США ураган вбив родину біженців із Херсона (фото)

В американському штаті Північна Кароліна внаслідок урагану Гелен загинула родина українських біженців з Херсона. Про це повідомляє видання USA Today, передають Патріоти України.

Анастасія Новітіня-Сеген, її чоловік Дмитро та їхній 13-річний син Євген з бабусею Тетяною покинули Україну після повномасштабного вторгнення та окупації Херсона та оселились неподалік річки Саут-Ту на заході Північної Кароліни.

Наприкінці вересня вода у тихій річці піднялася майже на шість метрів. Через кілька днів після трагедії тіло Анастасії та Дмитра знайли за десятки кілометрів від дому. Від синього будинку біля річки, у якому мешкала родина, нічого не залишилося. Пошуки Євгена та його бабусі Тетяни досі тривають.

За даними USA Today, кількість жертв урагану Гелен у кількох американських штатах досягла 228, 81 людина у Північній Кароліні станом на 15 жовтня вважалася зниклою безвісти.

Уранаг Гелен став одним із найсмертоносніших стихійних лих такого типу у США — з моменту появи 1954 року метеорологічних прогнозів у сучасному розумінні терміна. За кількістю загиблих він на третьому місці серед ураганів, які накривали США в останню чверть століття — поступаючись лише Марії (2017 рік) і Катріні (2005 рік).

"Тож тепер не бусиками єдиними": У Києві згорів ресторан російського добровольця, ветерана АТО (фото)

неділя, 20 жовтень 2024, 21:23

У п'ятницю, 18 жовтня, у Києві сталася пожежа в ресторані "Пян-Се Rest", власником якого є російський доброволець, ветеран АТО Ілля Богданов. Власник каже про підпал. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. Богданов...

"Я не хочу вбивати людей і не хочу помирати": The Times написала, як і чому українські ухилянти ховаються від фронту

неділя, 20 жовтень 2024, 21:12

Українські чоловіки місяцями не виходять з дому, ховаючись від мобілізації. Тим часом військові попереджають про критичну нестачу людей. Про це у репортажному матеріалі пише The Times, передають Патріоти України. Видання наводить типову картину, яку мо...