У Стамбулі померла місцева кішка-знаменитість - вона зустрічала Барака Обаму та Реджепа Ердогана (фото)

У Стамбулі (Туреччина) померла місцева кішка-знаменитість на ім'я Глі. Майже все своє життя вона провела в соборі Святої Софії, де стала його неофіційним хранителем та улюбленицею туристів, передають Патріоти України.

Світова слава прийшла до Глі в 2009 році, коли вона вийшла зустрічати ще тодішніх прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана та президента США Барака Обаму під час їх візиту до собору. Згідно з інформацією в Twitter губернатора Стамбула Алі Ерлікая, Глі померла в одній з місцевих ветклінік. Їй було 16 років.

"Ми ніколи не забудемо тебе, Глі. Я дуже засмучений цією втратою", - написав Ерлікая. Глі народилася в 2004 році, і майже з самого народження її опікала турецький археолог та реставратор Дефне Балі, яка працювала в соборі Святої Софії. Наскільки відомо, Глі навіть народила кошеня, дівчинку, але через рік кішка загинула під колесами туристичного автобуса.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...