У столичному кафе екс-нардеп від "Свободи" влаштував різанину через російську мову

У київському кафе "Альфредо" на бульварі Дружби народів екс-нардеп від партії "Свобода" напав на відвідувачів. Бійка сталася в неділю, 14 лютого, у другій половині дня, повідомляють Патріоти України.

Учасниками сутички з одного боку були колишній нардеп від партії "Свобода" Олег Гелевей і його раніше судимий товариш, а з іншого боку - киянин, який прийшов повечеряти. Очевидці розповідають, що в кафе увійшли Гелевей з другом, з явними ознаками алкогольного сп'яніння, і затіяли конфлікт з офіціанткою через обслуговування російською мовою.
За дівчину заступився один з відвідувачів і тоді "свободівець" з товаришем переключилися на нього. Суперечка на тему "чому не державною" переросла в різанину - товариш Гелевея дістав ніж і разом з екс-нардепом затиснув свого супротивника в кутку приміщення і завдав йому різаних ран клинком. У заклад була викликана слідчо-оперативна група, а потерпілому викликали швидку допомогу.
Поліція завела кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 КК України-Хуліганство з використанням заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень. Попередньо відомо, що на місці затримали товариша Гелевея. Екс-нардепа допитали і поки відпустили. Санкція статті передбачає покарання до 7 років в'язниці. Зараз слідство намагається встановити, хто саме проніс в заклад ніж і став ініціатором конфлікту.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...