У столиці їх зараз дуже багато: У Києві по прилавках супермаркету стрибала миша

В Києві в одному з супермаркетів кияни помітили миш, яка спокійно бігала по овочах та ще й обнюхувала гриби. Наявність гризуна на полицях магазину, м’яко кажучи, здивувала відвідувачів. Вони пишуть – добре, що хоч не у страві валялася. В головному управлінні Держпродспоживслужби Києва кажуть, що зараз у місті розвелося дуже багато гризунів, передають Патріоти України.

"У Києві реєструється масове заселення гризунів на багатьох суб’єктах господарювання. Це відбувається через ігнорування елементарних правил проведення своєчасної дератизації в приміщеннях. Тому, якщо споживачі побачили мишу чи пацюка в магазині, ресторані або у супермаркеті, потрібно одразу інформувати про це у відповідну службу або у районну адміністрацію для швидкого реагування. В даному випадку, якби була відома точна адреса та була скарга від споживача, то наші фахівці уже б завтра виїхали з перевіркою на місце", - розповідає Олег Рубан, начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва.

Він додає, що служба щоденно виявляє подібні порушення у місті. "На сьогодні є проблема з засиллям гризунів у Києві та столичному регіоні. Скоріш за все, у цьому супермаркеті і справді гуляють миші, але для швидкого реагування потрібно мати точну адресу супермаркету. Миші на полицях магазину - це небезпека для споживача та грубе порушення з боку власника. Ми реагуємо на такі випадки у місті Києві на протязі 24 годин, звичайно, якщо є скарга від споживача та точна адреса магазину", - додає Олег Рубан.

Він розповідає, що масове розмноження гризунів у місті сталося через повінь. "Така проблема є не лише у Києві, а й у інших регіонах, де була велика повінь. На жаль, така ж проблема буде і у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях через підрив окупантами Каховської ГЕС та розлив Дніпра. Тому заходи по дератизації потрібно проводити не лише у Києві, а й у тих регіонах, де були великі підтоплення. Такі місця стають розплідниками для гризунів", - додає Олег Рубан.

Джерело: ТСН.ua

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...