У столиці Пакистану лікарі врятували життя дитині з рідкісною патологією: Хлопчик народився з двома статевими органами, але без анусу

Мешканка міста Ісламабад, столиці Пакистану, народила дитину з двома пенісами та без анусу. Про це повідомляє International Journal of Surgery Case Reports.

За оцінкою лікарів, обидва статеві органи мають нормальну форму, але довжина одного з них становить 1,5 сантиметра, а іншого - 2,5 сантиметра. Обстеження показало, що у хлопчика один сечовий міхур, який з'єднаний з двома уретрами, причому він здатний мочитися з обох.

Новонародженому хірургічним шляхом створили отвір для того, щоб він міг випорожнюватись. Після операції він залишався під наглядом лікарів упродовж двох днів, потім його виписали з лікарні.

Відхилення, при якому дитина народжується з двома працездатними статевими органами та без анусу, називають дифалією. Фахівцям відомо близько сотні подібних випадків, перший із яких був зафіксований у 1609 році.

Причини виникнення дифалії та фактори ризику невідомі. Імовірно, це відбувається випадково, при формуванні геніталій дитини, яка перебуває в утробі матері. Імовірність народження дитини з дифалією становить один випадок на шість мільйонів.

Пацієнти можуть мати повну дифалію, коли обидва пеніси добре розвинені, або часткову дифалію, коли один із пенісів менший, або деформований. Найчастіше пеніси однакового розміру і розташовані поруч. У деяких чоловіків пеніс меншого розміру розташований над великим.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...